Író-olvasó találkozó

Ebes

 

 

2015. október 12


 
2015. október 12-én találkozhattak könyvtárunkban Fábián Janka írónővel. .

könyvtár

 

Közvetlen, kedves, intelligens személyiség, aki eljött hozzánk, az biztosan nem bánta meg. Hallhattuk Jankától, hogy miért is kezdett el írni, mennyi időbe telik neki egy könyv megírása, kinek/kiknek a hatására kezdte el pályafutását. Megosztotta velünk, hogy mennyire örül annak, ha író-olvasó találkozóra mehet, hiszen itt személyes visszajelzést is kaphat az olvasóitól.

könyvtár

Bepillantást nyerhettünk legújabb művébe, a Búzavirágba is. A jelenlévők feltehették kérdéseiket az írónőnek. Beszélhettek vele egy kicsit a találkozó végén, sőt, még dedikált könyvjelzőket is kaphattak ajándékba.

könyvtár

Örülünk, hogy megismerhettük Fábián Jankát. maradandó élményt nyújtott.

könyvtár

könyvtár

könyvtár

könyvtár

könyvtár

 

 

Költészet napi író-olvasó találkozó.


 
Április 9-én a közelgő magyar költészet napja alkalmából, író-olvasó találkozóra invitálta közönségét a Községi Könyvtár.

könyvtár

Az iskola tanulói és tanárai szép számmal jelentek meg a rendezvényen, ahol Sinka István Kossuth-díjas író és költő munkássága előtt róhattuk le tiszteletünket.

könyvtár

A műsor előadói között köszönthettük Erdélyi Márta Sesztina Jenő-díjas versmondót, és Andics Árpád Holló László-díjas fotóművészt is.
Mind két előadó meghatódva mesélte el élményeit, illetve szavalta el általuk oly kedvelt verseiket és novelláikat.

könyvtár

Megismerhettük Sinka István munkásságának főbb momentumait, betekintést nyerhettünk élete bizonyos meghatározó szakaszaiba az előadás keretein belül.
Reméljük a rendezvényünk elérte célját, és elmélyíthettünk olyan tudást és érzelemvilágot a tanulókban, mely tovább sarkallja őket arra, hogy a költészettel még mindig érdemes foglalkozni.

könyvtár

könyvtár

könyvtár

könyvtár

 

 

Csecsődi Enikő
Könyvtárvezető

 

 

 

 

 
kép elforgatása balra 90 fokkalelĹ‘zĹ‘slideshow elindításaKövetkező‘kép elforgatása jobbra 90 fokkal
loading
clearbox ablak bezárása
slideshow megállításaslideshow elindítása