Közösségeink

Az Uzonyi Pál Közösségi Színtérben heti, havi rendszerességgel különböző klubok, szakkörök, hagyományőrző csoportok működnek. Biztosítjuk a közösségek működéséhez a feltételeket, igény esetén szakmai segítséget adunk tevékenységükhöz, bemutatkozásukhoz, megismertetésükhöz.

Gyertyakészítő Szakkör

A Nemzeti Művelődési Intézet szakkörtámogatási programjának köszönhetően 2023. novemberében indult el az Ebesi  Közösségi Színtér Gyertyakészítő szakköre. A Szakkör foglalkozásai 2024. májusában értek véget.

Mézeskalács készítő Szakkör

A Nemzeti Művelődési Intézet szakkörtámogatási programjának köszönhetően 2021. novemberében indult el az Ebesi Művelődési Ház és Közösségi Színtér Mézeskalács készítő szakköre. A Szakkör foglalkozásai 2022. májusában értek véget.

Papírfonó Szakkör

A Nemzeti Művelődési Intézet szakkörtámogatási programjának köszönhetően 2022. októberében indult el az Ebesi Művelődési Ház és Közösségi Színtér Papírfonó szakköre. A Szakkör foglalkozásai 2023. májusában értek véget

Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet

A Hagyományőrző Egylet 1997-ben alakult, 2001-től közhasznú szervezetként, a XIV. századi magyar történelmi hagyományok és értékek ápolására, őrzésére szerveződött. A magyar kultúra értékeinek megőrzésén munkálkodik, országos, nemzetközi rendezvényeken, hagyományőrző és kulturális programokon tevékenykedik.

Célul tűzte ki, hogy minél szélesebb körben megmutassa a világnak, hogyan is élhettek, halhattak elődeink, őseink. Tevékenységük a XIV. századi Magyarország korának megfelelő ruházat, fegyverzet korhű elkészítésére, megjelenítésére, használatára és a korabeli harcmodor bemutatására terjed ki. Látványos programjaikkal különböző haditorna bemutatókon, várjátékokon, iskola-, falunapokon és haditorna versenyeken vesznek részt országszerte.

Ebesi Hagyományőrző Egyesület

Az Ebesi Hagyományőrző Egyesület 2013-ban kezdte meg működését klub formában, majd 2017-ben megtörtént a Klub hivatalos egyesületi bejegyzése is. Jelenleg 15 fő aktív tagja van.

Céljai között szerepel a település hagyományainak felkutatása, megtartása és tovább örökítése a fiatalabb korosztály számára, rendezvényeiket is ebben a szellemben tervezik, szervezik. Pl. a Télűző farsangi mulatság, a Családi juniális, Torta- és süteményfesztivál.

Ebesi Piros Rózsa Népdalkör Egyesület

A Piros Rózsa Népdalkör 1994-ben alakult 50 év fölötti, friss nyugdíjas nótás kedvű emberekből. 1999-ben már országos minősítésen vettek részt, 2001-ben már arany minősítésben részesültek. 2002-től közhasznú egyesületként működnek, kulturális tevékenységgel, melyből a legfontosabb a kulturális örökség megóvása és a néphagyományok ápolása

Eddigi eredmények: országos minősítéseken Arany Páva díjak, Arany fokozatok, az országos döntőben Kiváló Arany minősítés. Vass Lajos VI. Népzenei Versenyen és a Kárpát-medencei döntőben nívódíj.

Mindezek mellett fontos feladatuknak tartják a tagság előrehaladott életkorára való tekintettel az énekkari utánpótlást, ezért az Egyesület nyitott a jó ének hanggal rendelkező és énekelni szerető nők és férfiak befogadására, akik szeretnek és képesek is közösségben munkálkodni.

Kékibolya citeraegyüttes

Mazsorett

Gyógytorna

Az emberek nagy többsége szívesebben jár fizioterápiás kezelésekre, mint gyógytornára. Pedig hosszútávon a gyógytorna a leghatékonyabb kezelési mód a derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok esetében.

Női Torna

Ebesi Sportbarátok Közhasznú Egyesület Szakosztályai

Karate

A Fehérököl harcművészet több, mint 20 éve képviseli magát Ebesen. A kezdetektől nagy érdeklődés övezte a karate edzéseket, az évek során több már felnőtté vált ebesi próbálta ki magát az edzéseken. Az Ebesi Sportbarátok Közhasznú Egyesület megalakulásával a klub lehetőséget kapott arra, hogy közösségi szinten szakosztályként működhessen.

Ebesi Polgárőr Egyesület