EFOP-3.3.2-16-2016-00044

"Az Ebes Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. kulturális intézményei a köznevelés eredményességéért"

Az Ebes Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program  EFOP-3.3.2-16 „Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért” tárgyú felhívására  EFOP-3.3.2-16-2016-00044 azonosító számon regisztrált „Az Ebes Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. kulturális intézményei a köznevelés eredményességéért” című támogatási kérelmet, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság nettó 9.983.394,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített., A projekt 100 %-ban támogatott.

 A pályázat során a Kft. kulturális intézményei- múzeum, könyvtár és művelődési ház- a nevelési- oktatási intézmények tanulóinak tanórán kívüli ismeret- és tudásgyarapításához járulnak hozzá a következő programokkal:

  • múzeumi kulturális órák és témanapok a Széchényi Ferenc Tájmúzeumban, az oktatási intézményekben, valamint a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum, a Recsken található Nemzeti Emlékhely és a Hajdúnánási Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény, Kitaszítottak című tárlatának felkeresése;
  • kiscsoportos műhelyfoglalkozás keretében óvodai és iskolai mazsorett és iskolai néptánccsoport;
  • iskolai Természetbarát klub hortobágyi és poroszlói kirándulásokkal;
  • témanapok óvodásoknak, iskolásoknak a hon- és népismeret köré kapcsolódóan változatos témafeldolgozással, élményt adó, tevékenykedtető foglalkozásokkal: a népmese, az őszi- és a téli ünnepkör köré épülve;
  • nyári tábor.

A pályázat 2018. július 1 és 2019. december 31. között valósul meg az ebesi Benedek Elek Óvoda, az Ebesi Arany János Magyar- Angol Két Tanítás Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, a hortobágyi Petőfi Sándor Általános iskola és Kollégium, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium és a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium, mint együttműködő intézmények közreműködésével.