TOP 3.1.1-15-HB1 2/16

„Fenntartható települési közlekedésfejlesztés- Kötelező kerékpáros közlekedést népszerűsítő és / vagy közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampány megvalósítása”

A 2017-ben sikeres támogatási lehetőségnek köszönhetően 5,1 kilométer kerékpárutat építenek meg a két település közigazgatási határáig. A Kerékpárosbarát Település címet 2016-ban elnyert település kerékpárosai akár Balmazújvárosig is eljuthatnak két keréken.

A beruházás mellett fontos szerepet kap a szemléletformálás is, melynek lebonyolítását az Ebes Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. látja el. Célul tűztük ki, hogy a közeljövőben minél több helyi lakos válassza a kerékpárt fő közlekedési eszköznek, hiszen olcsó, biztonságos, egészséges és környezetkímélő jármű. E mellett eszközbeszerzés is megvalósul, támogatva így a Bike to work – Kerékpárral való munkába járást az Önkormányzat és intézményei dolgozói részére.

Megvalósult rendezvények: Sport- és egészségnap, Mobilitási hét, KRESZ nap, Kerékpártúra- Ebes- Vekeri tó (Debrecen), Kerékpártúra: Ebes- Kráter tó (Nagyhegyes), Kerékpártúra: Határnéző tekergélés, falutúra, Eszközbeszerzés, Információs kiadvány készítése.